بن ماری یک دستگاه آزمایشگاهی است که معمولاً برای انکوبه کردن نمونه ها یا مواد در یک بن ماری ثابت گرم شده با آب گرم گردشی استفاده می شود. این تکنیک را می توان برای گرم کردن، ذوب، شفاف سازی، ذوب و استریل کردن نمونه هایی با ویسکوزیته، شفافیت، بافت و ترکیب متفاوت استفاده کرد. همچنین برای حفظ واکنش ها در دمای ثابت عالی است. واکنش هایی که نیاز به کنترل دقیق دما در یک محدوده خاص دارند به ویژه برای ابزار دقیق آزمایشگاهی بن ماری مناسب هستند. بن ماری ها مقرون به صرفه و آسان برای استفاده هستند، و آنها را به گزینه ای جذاب برای آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تبدیل می کند که ممکن است بودجه آنها برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی پیچیده تر و گران تر نباشد.

بن ماری بسته به نوع و هدف به روش های مختلفی عمل می کنند. به طور کلی، تجهیزات بن ماری گرم، آب حمام را به گردش در می آورند، فیلتر می کنند و به گردش در می آورند تا دما را ثابت و ثابت نگه دارند. انواع مختلفی از سبک‌ها و تغییرات حمام آبی وجود دارد - بن ماری روی میز، بن ماری چرخشی، بن ماری فشرده با دمای پایین، حمام‌های دیجیتالی آب، و سیستم‌های دمای فوق‌العاده پایین، همگی به نوع و هدف واکنش انجام شده بستگی دارند. . بسیاری از بن ماری ها برای حفظ دمای حمام و نگهداری نمونه‌ها یا مواد در دمای مورد نظر، به منبع تغذیه، اغلب بخشی از ماشین آزمایشگاهی نیاز دارند.

برای استفاده موفقیت آمیز از بن ماری ، کاربران باید هنگام کار با مواد گرم و/یا تحت فشار، احتیاطات ایمنی لازم را در نظر بگیرند. این نوع تجهیزات آزمایشگاهی را می توان به درپوش یا پوششی مجهز کرد که از کاربران در برابر پاشیده شدن یا نشت محافظت می کند و همچنین برای مهار گرمای بن ماری و حفظ انرژی مفید است. در برخی موارد، ممکن است یک سیستم خنک کننده برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بن ماری و همچنین ارائه یک عنصر خنک کننده در واکنش های خاصی که برای موثر بودن به یک جزء خنک کننده نیاز دارند، ضروری باشد.

به طور معمول، بن ماری هم سیستم‌های کنترل آنالوگ و هم دیجیتال را ارائه می‌کنند تا به کاربران اجازه دهند در صورت نیاز به راحتی دمای حمام را کنترل و تنظیم کنند. بن ماری دیجیتال کنترل دما را با چرخاندن دستگیره فراهم می‌کنند و به کاربران اجازه می‌دهند دمای دقیق مورد نظر را انتخاب کنند. دمای واقعی حمام را می توان بر روی یک بازخوان دیجیتال برای نظارت بر کاربران نمایش داد تا از دقت اطمینان حاصل شود. به طور کلی، بهترین نوع بن ماری ی به نوع ماده یا واکنشی که انجام می شود و همچنین محدوده آزمایش بستگی دارد.

در صورت عدم استفاده، بن ماری ها باید خاموش شوند تا از هر گونه آسیب یا نقص احتمالی جلوگیری شود. علاوه بر این، بن ماری ها باید به طور منظم برای هر گونه علائم سایش یا آسیبی که ممکن است قبل از استفاده مجدد نیاز به تعمیر داشته باشد، بررسی شوند. بن ماری ها نیز باید بین استفاده ها به خوبی تمیز شوند تا از آلودگی یا مخلوط شدن بین نمونه ها جلوگیری شود. نگهداری صحیح بن ماری می تواند به کاربران کمک کند تا دقیق ترین نتایج ممکن را در واکنش به دست آورند.

با استفاده از یک بن ماری ، محققان می‌توانند نمونه‌ها و مواد را در دمایی دقیق و ثابت برای دستیابی به واکنش‌های آزمایشگاهی حساس به دما نگهداری کنند. بن ماری یک راه مقرون به صرفه برای دستیابی به دمای کنترل شده است، به ویژه در مقایسه با سایر تجهیزات آزمایشگاهی. علاوه بر نیاز به استفاده از اقدامات احتیاطی ایمنی، نگهداری صحیح آزمایشگاه های بن ماری برای اطمینان از نتایج دقیق و دقیق مهم است.
 از بن ماری گرم برای انکوباسیون نمونه ها در آزمایشگاه استفاده می کند. بن ماری برای حفظ دمای صحیح نمونه ها و همچنین برای یکنواخت نگه داشتن آنها استفاده می شود. بن ماری معمولاً در تحقیقات و صنعت برای انکوباسیون نمونه ها در طول شب یا برای مدت زمان طولانی استفاده می شود.

 بن ماری ابزار اولیه ای است که برای انکوباسیون نمونه ها استفاده می شود. بن ماری صرفاً یک مخزن کوچک پر از آب است که تا دمای خاصی گرم می شود و برای مدت طولانی نگهداری می شود. نمونه ها در ظروف جداگانه مانند لوله های آزمایش یا ظروف پتری قرار می گیرند و در بن ماری گرم غوطه ور می شوند. سپس به نمونه ها اجازه داده می شود تا در طول مدت آزمایش در دمای مورد نظر انکوبه شوند.

بن ماری ها همه کاره هستند و می توانند برای انکوبه کردن نمونه ها در هر دمایی از دمای اتاق تا 100 درجه سانتی گراد (212 درجه فارنهایت) استفاده شوند، اما اکثر آزمایشگاه ها از بن ماری استفاده می کنند که فقط قادر به حفظ دمای بین 10 درجه سانتی گراد (50 درجه فارنهایت) هستند. و 75 درجه سانتیگراد (167 درجه فارنهایت). دمای بن ماری معمولاً از طریق دماسنج کنترل می شود و به صورت دستی تنظیم می شود.

دمای داخل بن ماری در سرتاسر حمام یکنواخت نیست. بنابراین، باید از نوعی دستگاه همزن استفاده کرد تا دمای داخل حمام تا حد امکان یکنواخت باشد. این کار معمولاً با یک نوار همزن مغناطیسی که در داخل حمام قرار می گیرد انجام می شود. میله همزن باید به گونه ای باشد که چرخش آن همیشه عمودی باشد، که باعث ایجاد یک جریان چرخشی دایره ای در داخل بن ماری می شود. این به حفظ دمای نسبتاً یکنواخت در بن ماری کمک می کند.

علاوه بر یک نوار همزن، برخی از بن ماری دارای یک فن نیز هستند که هوا را به داخل حمام می‌رساند. این تلاطم در بن ماری ایجاد می کند که یکنواختی دما را حتی بیشتر می کند.

از بن ماری می توان در کاربردهای دیگری مانند کریستالیزاسیون پروتئین نیز استفاده کرد. در این مورد، بن ماری برای جوجه کشی پروتئین استفاده نمی شود، بلکه برای گرم کردن آرام محلول پروتئین برای رسوب کردن آن از محلول و تشکیل کریستال های پروتئین استفاده می شود.

استفاده از بن ماری بسیار آسان است و نیاز به نگهداری نسبتا کمی دارد. با این حال، توجه به دمای حمام آب، به ویژه هنگام جوجه کشی نمونه های حساس، مهم است، زیرا اگر دما خیلی بالا یا خیلی پایین باشد، نمونه ها ممکن است آسیب ببینند.

به طور کلی، بن ماری یک ابزار مهم مورد استفاده در تحقیقات و صنعت هستند. آنها ارزان، آسان برای استفاده، و بسیار موثر در جوجه کشی نمونه، اجازه می دهد تا آنها را در شرایط بهینه برای مدت زمان طولانی نگهداری شود.